Mindful Zwanger en Bevallen

Vroeg of laat wordt je baby geboren. Een spannende, belangrijke gebeurtenis. Zal het allemaal wel goed gaan? Met jou en de baby? En hoe zal het voor je partner zijn? Hoe voelen de weeën? Krijg je complicaties? Wanneer begint het? En ben je wel op tijd op een veilig plekje? Is je partner daar op tijd? Zoveel vragen, en niemand die je de antwoorden geeft.

En dan wordt je ook nog verteld hoe belangrijk het is dat je ontspant. Iedereen weet dat stress niet goed is voor zwangeren. Én hoe belangrijk het is dat je tijdens de bevalling kunt ontspannen. Maar zo makkelijk is dat niet altijd.

Mindfulness biedt een prachtige manier om met stress, pijn of ander ongemak om te gaan.

Een weg waarbij je beter in balans bent, terwijl er stress is.
Een weg waarbij je zult ontspannen, ook als het spannend is.
Een weg die je geluk vergroot, terwijl je leven hetzelfde blijft.
En een weg die jou én je partner zal helpen tijdens de bevalling.

Mindfulness is open aandacht. Bewust aanwezig in het hier en nu. Vanuit een open en vriendelijke houding willen begrijpen wat er aan de hand is. Zonder te oordelen, dingen te negeren of meegesleept te worden in de drukte van alledag ben je aanwezig in dit moment (wat iets anders is dan dénken over dit moment). Door dit bewust en vriendelijk aanwezig zijn ontstaan veranderingen in je gedrag en in de houding naar jezelf en je kinderen. Min of meer vanzelf, van binnenuit.

Lees meer

Praktisch

Kennismakingsgesprek
Voor de training begint vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Daarin krijg je nadere informatie over de training, kun je vragen stellen en wordt in onderling overleg gekeken of de training wat voor jullie is.

Bijeenkomsten
De training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2,5 uur (inclusief een pauze) die je samen met je partner volgt en een stilte dagdeel (4 uur, optioneel). Daarnaast komt er een groepsreünie wanneer alle baby’s zijn geboren.
Je krijgt een handleiding met tips en tricks waardoor je nieuwsgierig wordt om de oefeningen te gaan doen!

Kosten
De kosten bedragen €497,00 per stel. Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan bij je zorgverzekering voor een mogelijke vergoeding voor deze zwangerschapscursus.

Data
8 Keer op Woensdagavond 19.00-21.30 uur
3, 10, 17, 24 februari, 3, 10, 17 en 24 maart
Zaterdag 13 maart van 10.00-14.00 uur Stiltebijeenkomst
Locatie in Zutphen